Leudal

Stichting Duurzaam Neer begraaft de strijdbijl

De ontwikkelingen op Sportpark het Maasveld gaan door, zonder verzet van de stichting Duurzaam Neer en Omstreken. Zo wordt er een fietstunnel aangelegd voor bezoekers van het buitenzwembad.

Marijke Korstenhorst is lid van de stichting Duurzaam Neer en Omstreken en ziet de ontwikkelingen op Sportpark het Maasveld in Neer vanuit haar woning met lede ogen aan. De stichting heeft zich jaren verzet tegen de ontwikkelingen, maar de strijdbijl is nu begraven. “Het recht heeft gesproken”, zegt ze sportief. “We hebben nog een afsluitend gesprek met de Stichting het Maasveld. We hebben altijd geprobeerd de relatie goed te houden.”

De stichting Duurzaam Neer heeft een juridische strijd gestreden tot aan de Raad van State, maar moest in april haar verlies incasseren. Uiteraard vindt ze de uitspraak jammer. “Ondanks dat wethouder Martens zegt dat we maar met een klein clubje zijn, hebben we wel 180 tot 200 handtekeningen opgehaald.”

Lees ook: Duurzaam Neer verliest bij Raad van State om wielerbaan

De stichting was vooral tegen de verspilling van miljoenen euro’s gemeenschapsgeld en tegen de kap van eikenbomen van minstens 70 jaar oud. Wat dat laatste betreft hebben ze wel enige winst gemaakt. “In plaats van 99 zijn er 49 bomen gekapt”, zegt Korstenhorst.

Veel mensen zullen blij zijn met de ontwikkelingen, erkent ze volmondig. “Zeker de mensen die gebruik maken van het sportpark en het zwembad. De voetbalclub kan blij zijn met een kunstgrasveld, want dat vergt minder onderhoud. En er komen prachtige gebouwen waar iedereen kan genieten van voetbal- en tenniswedstrijden en straks van de wielerwedstrijden.”

De ingang van het sportterrein is verplaatst naar de andere kant, de tunnel wordt aangelegd onder de wielerbaan en is bedoeld voor fietsers die naar het buitenbad komen.

Lees ook: Extra twee miljoen voor ‘t Maasveld krijgt eindelijk groen licht – VML Nieuws

Gerelateerde Artikelen

Back to top button