Roerdalen

Rolf Joosten uit St. Odiliënberg wordt nieuw raadslid in Roerdalen

Rolf Joosten is het nieuwe raadslid voor de Democraten Roerdalen. Hij volgt Jo van Kruchten op die onlangs opstapte. Joosten is vanaf 2012 al lid van de partij en hij maakte al onderdeel uit van de steunfractie. Hij wordt op 30 mei beëdigd.

“Democraten Roerdalen is een partij die is opgericht door ondernemers en daarom goed aansluit bij mijn idealen,” zegt Joosten. Hij heeft altijd als ondernemer gewerkt en heeft zich bovendien altijd ingezet voor het verenigingsleven. Als raadslid hoopt hij zich te kunnen richten op het creëren van een gunstig ondernemersklimaat en tegelijkertijd de belangen van het verenigingsleven te behartigen.

Een ander belangrijk punt voor hem is het behoud van het landschap. “We zijn een groene gemeente en dat moeten we vooral zo houden,” zegt hij. In het begin zal zijn werk als raadslid voornamelijk bestaan uit toezicht houden, zoals hij dat ook doet in de raad van toezicht van verschillende zorginstellingen. “Ik doe dit vrijwillig, zodat ik mijn taken onafhankelijk kan uitvoeren.”

Jo van Kruchten stapte eerder deze maand op als raadslid. hij vond dat Democraten Roerdalen een te populistische koers is gaan varen.

Lees ook: Raadslid Democraten Roerdalen vindt koers ’te populistisch’ en stapt op

Gerelateerde Artikelen

Back to top button