Leudal

Ruzie raad Leudal over sportpark Maasveld gaat door

De oppositie in de gemeenteraad van Leudal heeft het gehad met het college en in het bijzonder wethouder Martens. Die zou in het dossier rondom sportpark Maasveld ‘onwaarheden’ hebben verteld, politiek jargon voor leugens. Progressief Akkoord Leudal, de fractie Linssen en Ronduit Open dienen een motie van afkeuring in.

Volgen de drie partijen heeft de wethouder dingen verteld die niet kloppen en de besluitvorming zou mogelijk anders zijn geweest als hij de waarheid had verteld. De partijen hebben in een verklaring harde kritiek: “Wij gaan die inhoud niet opnieuw bespreken maar willen de positie die de raad in deze inneemt en de verantwoordelijkheid van het college om de raad goed en tijdig te informeren, alsook invulling te
geven aan door de raad genomen besluiten ter discussie stellen. Daarbij ontkomen we er niet aan de
inhoud als voorbeeld te noemen, maar dat is enkel ter illustratie van het handelen van de wethouder
die zich niet bereid toont te reflecteren op zijn eigen handelen.”

De wethouder heeft volgens de partijen in een mail toegegeven dingen gezegd te hebben die niet kloppen. “Dat valt te waarderen. Maar de werkelijkheid is dat er door die mail meer onwaarheden zijn bijgekomen dan ontkracht.”

Over sportpark het Maasveld in Neer is tijdens de raadsvergadering in april beslist dat er twee miljoen extra in wordt gestoken. Het park wordt door vijftien clubs en verenigingen intensief gebruikt. Daarom ging een meerderheid van de politiek er mee akkoord. De partijen die nu de motie indienen vinden dat daarmee tegen eerdere afspraken wordt ingegaan.

Een wethouder kan een motie van afkeuring naast zich neerleggen. Een motie van wantrouwen is een veel zwaarder middel.

Lees ook: Extra twee miljoen voor ‘t Maasveld krijgt eindelijk groen licht

Gerelateerde Artikelen

Back to top button