Leudal

D66 wil verkeersonderzoek rondom De Leistert

D66 gaat met Samen Verder en het CDA een dinsdagavond een motie indienen met als doel om een verkeersonderzoek uit te voeren rondom de uitbreidingsplannen van recreatiepark De Leistert.

In de raadsvergadering zal de gemeenteraad dinsdagavond spreken over het verzoek om het bestemmingsplan van de Leistert aan te passen vanwege de groei. Zo wil de Leistert het buitenhof beter verbinden met de rest van het park, en de toerit naar de parkeerplaats aanpassen.  Ook zou de bevoorrading niet meer plaatsvinden vanaf de Heldense dijk, maar vanaf de ‘achterkant’ van het park.

D66 vindt dat de Leistert van groot economisch belang is voor de gemeente Leudal en vindt dat het park ook de ruimte moet krijgen om zich verder te ontwikkelen. Dit heeft volgens de partij consequenties voor de verkeersstromen rond het park en voor de verkeersveiligheid van omwonenden, voetgangers en fietsers. Omwonenden zijn ook bezorgd over de gevolgen van de bevoorrading van het park aan de achterkant.

De Heldensedijk is een provinciale weg en als er aanpassingen noodzakelijk zijn (bijvoorbeeld een rotonde ter hoogte van de Leistertweg), dan moet de provincie daartoe besluiten.

Lees ook: De Leistert bouwt toch een instructiebad: ‘Gemeente Leudal kan altijd nog meedoen’

De motie die al een meerderheid heeft, wordt besproken in de komende raadsvergadering. Daarin staat dat burgemeester en wethouders in gesprek moet gaan met de provincie om gezamenlijk een verkeersonderzoek uit te voeren rond de Leistert.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button