Leudal

De Leistert bouwt toch een instructiebad: ‘Gemeente Leudal kan altijd nog meedoen’

Het volledig nieuwe zwemparadijs op het splinternieuwe dorpsplein van De Leistert krijgt toch een 25-meterbad. ‘Als de gemeente hiervan gebruik wil maken, dan kan dat altijd nog’, stelt een woordvoerder.

De Leistert heeft concrete plannen en bouwtekeningen klaarliggen voor een nieuw zwemparadijs. Met of zonder 25-meterbad. Een maand geleden stelde het recreatiepark de gemeente een ultimatum: ‘Voor de bouwvak willen we antwoord want dan gaan we met de bouw van start. Met instructiebad, als de gemeente dat wil. En anders zonder instructiebad.’

Lees ook: De Leistert wil gemeente betrekken bij nieuw zwemparadijs

De bouwvak begint op 22 juli. De gemeente lijkt dat niet te halen, maar laat zich ook niet onder druk zetten. Een zwembadvisie was niet eerder nodig, liet wethouder Robert Martens eerder aan VML Nieuws weten, omdat de contracten met de huidige aanbieders van zwembaden nog lopen. Pas deze week kwam ze met een online vragenlijst om de behoeften en ervaringen van de inwoners te inventariseren.

Lees ook: Gemeente Leudal vraagt inwoners online naar zwembehoeften

De woordvoerder van De Leistert stelt dat de noodzaak van een zwembadvisie eind vorig jaar nog is besproken. “Met de gemeente is toen afgesproken dat ze er op tijd mee terug zouden komen. Dus vóór de bouwvak, zodat het in ons tijdsplan past.” Lang wil hij daar echter niet bij stilstaan: “In het bedrijfsleven gaat een besluitvormingstraject nu eenmaal sneller dan bij een overheid.”

Voor de Leistert is het gewoon een rekensom, vertelt hij: “We kijken naar kosten en de te verwachtte opbrengsten. En dan besluiten we of we het zelf kunnen betalen. Als de gemeente mee zou doen, was het voor ons gemakkelijker geweest om tot een besluit te komen.”

Deze week kreeg Dennis Kierkels, strategisch adviseur bij de Leistert, de gelegenheid om de meerjarenstrategie van het vakantiepark uit de doeken te doen tijdens een commissievergadering van de gemeente. Daarin toonde hij de ontwikkelingen die het park de komende jaren gaat doormaken. Zo moet er over tien jaar een volledig nieuw ‘dorpsplein’ zijn verrezen.

Lees ook: Op het nieuwe dorpsplein van De Leistert is straks iedereen welkom

Het instructiebad staat als één van de eerste bouwwerken gepland. De bouw gaat gelijk op met de bouw van het subtropisch zwemparadijs. Wellicht kunnen inwoners al eind 2026 in het zwembad terecht. Of dat gehaald wordt, hangt echter af van de vergunningtrajecten en de daarbij gepaard gaande besluitvaardigheid van de gemeente. “Volgens onze planning gaan we er van uit dat het zwembad in 2026 wordt gebouwd”, zegt de woordvoerder.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button