Echt-Susteren

Hoge pauselijke onderscheiding voor Ad Gijzels (82) uit Susteren

Een bijzondere periode voor de 82-jarige Ad Gijzels uit Susteren. Hij is zondag benoemd tot Ridder in de Orde van Sint-Sylvester, een hoge pauselijke onderscheiding. In april werd hij nog verrast met de ere-plaquette van de gemeente Echt-Susteren. Twee onderscheidingen in nog geen maand tijd.

Gijzels kreeg de pauselijke onderscheiding zondag aan het einde van de eucharistieviering in de Amelbergabasiliek in Susteren. Gijzels is volgens het Bisdom Roermond al sinds 1955 de vaste organist van die kerk. Hij kreeg de onderscheiding dan ook vanwege zijn 60-jarige inzet voor de kerkmuziek in het bisdom Roermond.

Kerkmuziek is de rode draad in het leven van Gijzels. Al vanaf zijn zevende levensjaar bespeelt hij kerkorgels. Hij is als organist inmiddels verbonden aan verschillende parochies en kerkkoren in Limburg. Hij geldt als een kenner van het Gregoriaans en de muziekgeschiedenis.

In zijn woonplaats Susteren is de muzikale duizendpoot al vele jaren betrokken bij het cultureel-muzikale programma van de Heiligdomsvaart. Ook is hij voorzitter van de Stichting Kunst- en Cultuurraad Echt-Susteren. Begin april ontving hij daarvoor de ere-plaquette vanuit de gemeente.

Lees ook: Echt-Susteren reikt Cultuurprijs en ere-plaquette uit

Gerelateerde Artikelen

Back to top button