Echt-Susteren

Echt-Susteren reikt Cultuurprijs en ere-plaquette uit

De gemeente Echt-Susteren heeft zondag de Cultuurprijs 2023 uitgereikt aan een carnavalsvereniging De Peerlinke uit de gemeente. Daarnaast is grondlegger Ad Gijzels van de Cultuurprijs tijdens de ceremonie in het gemeenschapshuis in Nieuwstadt verrast met een ere-plaquette van de gemeente Echt-Susteren.

De Peerlinke

Carnavalsvereniging De Peerlinke uit Illikhoven en Visserweert heeft de Cultuurprijs 2023 gewonnen. De vereniging ontving van cultuurwethouder Peter Pustjens het bronzen kunstwerk ’t Zwingelke.

“In een gemeenschap van net geen 140 mensen een vereniging 66 jaar lang overeind houden, is grandioos. Carnavalsvereniging De Peerlinke is het cement in de kleine samenleving van Illikhoven en Visserweert. Een voorbeeld dat cultuur in kleine kernen dragend kan zijn”, aldus de jury. 

De vier andere genomineerden waren stichting Echt Feesten, Jeugdharmonie Koninklijke harmonie St. Caecilia Echt, de heer Jacques Graus en Zangvereniging Vriendenkoor Echt. Zij ontvingen een oorkonde.

Ere-plaquette voor Ad Gijzels

Ad Gijzels, de bedenker van de Cultuurprijs, is verrast met de ere-plaquette van de gemeente Echt-Susteren ontvangen.

“Ad Gijzels heeft de afgelopen jaren veel voor de cultuur in Echt-Susteren gedaan. Met het uitreiken van deze plaquette spreken wij daar onze grote dankbaarheid voor uit”, aldus wethouder Pustjens. Gijzels is onder andere voorzitter van de Klankbordgroep Cultuur en stichting Kunst- en Cultuurraad in Echt-Susteren.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button