RoermondWeert

Ziekenhuizen geven ruimte voor stilteprotest tegen geweld

Het Laurentius ziekenhuis in Roermond en het St. Jans Gasthuis in Weert bieden hun medewerkers de mogelijkheid om op 2 mei een signaal af te geven tegen geweld naar zorgmedewerkers. Vakbonden hebben opgeroepen tot 2 minuten stilte.

Aanleiding is het dodelijk geweld tegen een GGZ-medewerker in Heerlen op 15 april, die later aan haar steekwonden overleed.

Het Laurentius roept op tot aandacht voor het stoppen van geweld door de actie te delen op sociale media. “Een veilig zorgklimaat is essentieel voor ons personeel,” benadrukt de woordvoerder van het ziekenhuis. Om dit te bevorderen heeft Laurentius het project Veilig Zorgklimaat opgezet, waarbij extra preventieve maatregelen worden onderzocht en het bewustzijn wordt verhoogd.

Ook het St. Jans Gasthuis zegt de veiligheid van de medewerkers hoge prioriteit te geven.

“We geven ze de ruimte om morgen deel te nemen aan deze actie. We vragen hiervoor aandacht via ons intranet en social media. Het verschilt per afdeling en het moment of het werk het toelaat; uiteraard staan continuïteit en veiligheid van patiëntzorg voorop”, zegt een woordvoerster. “Ook in ons ziekenhuis is er wel eens sprake van agressie. Maar het is niet zo dat we hierin een opvallende toename terugzien.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button