Weert

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vindt haar werk wel al terug op de grootste kunstbeurs ter wereld, de Tefaf in Maastricht. Een droom die uitkomt, voor de apetrotse Cis.

Zelfs al voor de opening van de kunstbeurs, waren al twee werken verkocht. De kunst van de Weertse kunstenares valt in de smaak. Cis Sluijter, 22 jaar oud, krijgt deze kans in een speciaal programma van de Tefaf, namelijk Emerging Artists Unveiled. Een programma waar jonge kunstenaars hun talent mogen laten zien. En dat podium hebben jonge talenten nodig, stelt Sluijter: “Omdat het heel moeilijk is om als jonge kunstenaar er tussen te komen. Het is sowieso moeilijk om er je geld mee te verdienen. Daarom ben ik zo ontzettend dankbaar dat Tefaf dit heeft gedaan.”

Om nu de kunst ook daadwerkelijk aan de buitenwereld te laten zien is niet zomaar iets, zegt Cis Sluijter: “Dat is heel spannend. En vooral om mijn werken aan mijn docenten te laten zien. Je kijkt toch op naar je docenten, ik hecht veel waarde aan hun meningen. Dat was voor mij vooral heel spannend, om uiteindelijk ook hun mening te horen.”

Is met je eigen werken op de Tefaf nog genoeg te dromen? “Het is voor mij meer een start. Ik hoop nog meer exposities te doen. Musea, liefst niet alleen in Nederland. Mijn dromen gaan veel verder dan dat.” De eerste werken zijn al verkocht en op een aantal werken zit een optie. “Dan worden ze proef gehangen bij mensen in hun huis. Ik wist niet dat dat kon, maar dat kan blijkbaar”, zo lacht Sluijter. Ze zal de komende dagen niet weg te slaan zijn bij haar eigen werk, besluit ze: “ik kom zo vaak mogelijk. Je kunt me altijd aanspreken”.

Het werk van Cis Sluijter hangt bij de galeries Rob van Rijn/Artichoque Art Gallery. In Maastricht te vinden op de Bredestraat 4). Meer informatie is te vinden via www.maastrichtgalleryweekend.nl/embraces-tefaf of Cis haar eigen website: https://artichoque.nl/cis-sluijter/

Gerelateerde Artikelen

Back to top button