Weert

Weert Lokaal heeft grote zorgen rondom huisvesting arbeidsmigranten

Weert Lokaal, de grootste partij in de gemeenteraad, maakt zich zorgen rondom de vestiging van arbeidsmigranten. De partij vreest dat er inmiddels vijf grote locaties voor arbeidsmigranten in de stad aan het ontstaan zijn, terwijl de afspraak drie was.

De partij stelt woensdag vragen aan het college van Weert. Afspraak is dat er drie grote verblijfsplaatsen komen voor arbeidsmigranten. Een daarvan is er al in Stramproy en in Weert komen er nog twee. Weert Lokaal zegt aanwijzingen te hebben dat ook bedrijven in de leisure- en recreatiesector op grote schaal migranten huisvesten en wil van de wethouder weten hoe die daarmee omgaat. Ook wil de partij weten hoe het met het toezicht en beheer zit.

Verder zegt Weert Lokaal signalen te krijgen dat verhuurders die zich niet aan de regels houden, eerst de kans krijgen om de situatie te legaliseren in plaats dat er ingegrepen wordt. De partij ziet ook dat mensen worden uitgebuit en wil van de gemeente weten of er wel voldoende gehandhaafd kan worden.

Weert Lokaal fractievoorzitter Jurrella Kleinmoedig wil de vragen aan het college niet toelichten. “Eerst moet de wethouder de vragen beantwoorden.” Ze wil dus ook niet zeggen welke bedrijven extra arbeidsmigranten huisvesten.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button