Weert

Raad eist ruimer buurtcentrum Weert-Zuid

De gemeenteraad van Weert heeft woensdag na een hoop gekibbel wethouder Steinbachs teruggefloten over haar plannen voor een nieuw buurtcentrum in Weert-Zuid. De raadsleden willen per se voldoende ruimte voor alle activiteiten, terwijl de wethouder 150 vierkante meter had laten ‘verdwijnen’.

Weert-Zuid is toe aan een nieuw MFA, een Multifunctionele Accommodatie die huidig buurtcentrum Moesel moet vervangen. Daar wordt al vijf jaar over gepraat, maar inmiddels heeft het gemeentebestuur dan een plan ontwikkeld. Maar van de geëiste 1000 vierkante meter zijn er in de bouwschetsen 150 afgesnoept. Dat ergerde meerdere raadsleden, zeker omdat de toekomstige gebruikers van de MFA al meldden dat de bouwplannen te klein uitvallen. “Waarom dan dit doorzetten?”, vroeg DUS-raadslid Peter Weekers zich af. Ook CDA-raadslid Hendrik Stals vroeg zich af: “Waar zijn die 150 vierkante meter minder gebleven?”.

Aanvankelijk bleef wethouder Steinbach vaag. Zij voelde er duidelijk weinig voor terug naar de tekentafel te moeten. “We hebben gekeken wat er nodig is qua functie. Zo zijn we hier in dit proces uitgekomen.”

Spijt
Daar nam de gemeenteraad geen genoegen mee. “Over vijf jaar hebben we echt spijt”, aldus Carla Jacobs van Weert Lokaal. Na lang dralen kwam de wethouder met een verklaring waar de 150 vierkante meter gebleven waren en waar zij in geloofde: “De architect was van mening dat bij flexibel gebruik en programmering 850 vierkante meter voldoende was.”

En dus was er een amendement voor nodig om de wethouder gedwongen terug te sturen naar de tekentafel. Als alles meezit opent de 3,7 miljoen kostende MFA in 2027 zijn deuren.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button