NederweertWeert

OM eist 2,5 jaar tegen serie-aanrander Ospel

Tegen de 21-jarige man uit Ospel die verdacht wordt van een reeks aanrandingen en een poging tot verkrachting is woensdagmiddag 2,5 jaar cel geëist. De man zou de delicten hebben gepleegd tussen oktober 2022 en november vorig jaar.

De man was actief in de omgeving Weert. Het zorgde voor enorme onrust in de regio. De slachtoffers omschreven de man en zijn werkwijze, waardoor hij uiteindelijk opgepakt kon worden. Hij bekende bij de politie de aanrandingen, maar stelde onder invloed van drugs te zijn geweest. De poging tot verkrachting ontkent hij, maar volgens het openbaar ministerie is het niet tot erger gekomen doordat het slachtoffer zich hevig verzette. “Gedurende een kwartier heeft het slachtoffer voor haar leven moeten vechten, terwijl de verdachte meerdere malen ‘I will kill you’ schreeuwde en zijn hand op haar mond hield”, aldus het OM.

In alle gevallen ging het om volstrekt willekeurige slachtoffers. “De recherche heeft negen aanrandingen opgelost, maar waarschijnlijk zijn het er veel meer geweest”, zei de officier van justitie vandaag op de zitting. “Hier zijn niet alleen de directe slachtoffers bij betrokken, maar ook hun familie en partners. Het was van groot maatschappelijk belang de dader te pakken. Met zijn handelen heeft de verdachte alleen maar oog gehad voor zijn eigen seksuele lusten. Hij heeft de geestelijke en lichamelijke integriteit van zijn slachtoffers verregaand geschonden”, aldus de officier van justitie.

Volgens deskundigen is de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar en moet hij behandeld worden om herhaling te voorkomen. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button