Weert

ODA-voorzitter over conflict nieuwbouw: ‘We moeten hier uit komen’

Voorzitter Math Smeets van voetbalclub FC ODA in Weert zegt dat hij optimistisch is over het conflict van het nog te bouwen gezamenlijke clubgebouw. De twee andere clubs zijn het niet eens met de plek waar het komt. “We zullen water bij de wijn moeten doen, maar ik sta er optimistisch in. Hier komen we uit.”

Al tien jaar wordt er gepraat over een nieuwe gezamenlijke accommodatie voor ODA, honk- en softbalclub Indians en scheidsrechtersvereniging COVS. Alle drie zitten ze nu in zwaar verouderde gebouwen. Op voorstel van de gemeente zouden ze samen in een nieuw gebouw gaan zitten.

De gemeente betaalt daar vier miljoen euro voor en komt nu ook met een voorstel voor de locatie, vlakbij het huidige clubgebouw van ODA. COVS vindt die aangewezen locatie helemaal niks. Het zou te ver lopen zijn voor de leden en ook de Indians vinden dat er te weinig is geluisterd naar hun inbreng en willen het gebouw ook dichter bij hun velden.

“En dus zullen we een middenweg moeten vinden”, zegt voorzitter Smeets. “We doen als verenigingen al zoveel samen, ik kan me nauwelijks voorstellen dat we er nu niet uitkomen. Allemaal zijn we toe aan nieuwbouw en samen in een gebouw zitten is ook nog eens goedkoper. Wij zijn bereid om samen naar een oplossing te zoeken. We moeten wel, want daar is het te belangrijk voor.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button