Weert

Leges betalen voor organiseren evenementen minderjarige jeugd

Initatiefnemers die een evenement willen organiseren voor jeugd onder de achttien moet 76,40 euro betalen aan leges. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond bepaald.

Eerder werden de tarieven voor 2024 verhoogd van 145 euro naar 286 euro, om zo alle kosten van de gemeente te dekken. De gemeenteraad vindt dit bedrag te hoog, daarom is het uiteindelijke legestarief met terugwerkende kracht per 1 januari vastgesteld op 76,40.

Het CDA pleitte voor het verlagen van dit tarief naar nul euro en heeft hiertoe samen met de fracties van Van de Loo, Dus Weert, PvdA en GroenLinks een amendement ingediend. Zij zijn van mening dat evenementen voor minderjarige jeugd zelden door de jeugd zelf worden georganiseerd en willen initiatiefnemers niet met extra kosten belasten.

Wethouder van Gemert betoogde dat het ongebruikelijk is om legeskosten volledig kwijt te schelden, gezien de kosten die de gemeente maakt. “Bovendien zijn er nooit vragen of signalen geweest dat het vorige tarief van 150 euro te hoog was, terwijl het nieuwe tarief al aanzienlijk lager ligt.”

Uiteindelijk lag de beslissing bij de raad, die het amendement heeft verworpen middels een stemming. Het legestarief zal dus op 76,40 euro blijven staan.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button