Weert

Mes in aantal voetbalterreinen regio Weert

Als het aan B&W van Weert ligt, gaat er flink het mes in het aantal voetbalvelden en accommodaties. De voetbalclubs Wilhelmina 08 en RKSVV Swartbroek zullen helemaal van hun huidige terreinen gaan verdwijnen. Andere clubs zullen moeten fuseren en accommodaties gaan delen.

Het is al langer aan de gang. Steeds meer clubs kampen met een tekort aan vrijwilligers. Ook ledenaantallen lopen terug. Kinderen sporten nog vaak in verenigingsverband, maar volwassenen kiezen steeds meer voor individueel sporten, ook al omdat ze dan zelf kunnen invullen waar en wanneer. Onderzoek bevestigt dat het in stand houden van negen voetbalclubs in de regio Weert op termijn dan ook niet houdbaar is. Schaalvergroting moet de zaak redden. Clubs zien dat zelf ook en hebben met elkaar gesproken over clustering en samenwerking. Maar dat heeft tot nu toe bar weinig opgeleverd. Sentimenten spelen daarbij natuurlijk ook een rol.

Hoewel de gemeenteraad nog akkoord moet gaan, heeft het gemeentebestuur nu dan maar knopen doorgehakt. Zo moeten Wilhelmina 08 en RKSVV Swartbroek naar een andere gedeelde accommodatie verkassen. Daarna blijven er vijf voetbal- en sportaccommodaties over: Open Park Weert, Sportpark De Moeësdiek en de clusterlocatie Altweerderheide-Brevendia-Crescendia. Waar deze zogeheten ABC-clustering komt, moet nog worden bepaald. Dat kost sowieso geld, maar het gemeentebestuur vindt dat de moeite omdat sporten moet worden gestimuleerd.

SV Laar en MMC Weert blijven vooralsnog waar ze zitten, maar worden wel elke drie jaar onder de loep genomen en lopen dan het risico alsnog te moeten verkassen bij gebrek aan leden en vrijwilligers.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button