Weert

Hilde van Dael wint Antje Award 2024

Hilde van Dael uit Weert heeft de Antje Award 2024 gewonnen. Daarmee gaat de prijs naar een vrouw die zich heeft ingezet voor de natuur en duurzaamheid. Iets wat Carin Rosbergen, voorzitter van de werkgroep, eerder al had aangegeven.

De uitreiking vond plaats tijdens een gezamenlijk concert van het mannenkoor Manoeuvre uit Weert en het gemengde koor Da Capo uit Stamproy. Wethouder Lizbeth Steinbach van de gemeente Weert overhandigde het bijbehorende kunstwerk en de oorkonde. Pas toen Hilde van Dael hoorde dat de winnaar ook zingt bij Da Capo, realiseerde ze zich dat het misschien wel eens om haar kon gaan.

Energiecoach
Frans van Tuel, projectleider van Warm Wonen in Weert, benadrukte hoe Hilde als eerste vrouwelijke energiecoach gedreven aan de slag ging en een ware ambassadeur in Stramproy werd. “Hilde maakte van haar vrijwilligerswerk een echte missie. Een tweede Hilde hebben we nog niet gevonden.”

De award die inmiddels al 26 keer is uitgereikt is vernoemd naar mevrouw Pallandt-Hendrix die tot 1926 Weerter vlaaitjes verkocht aan treinreizigers en beter bekend staat als Antje van de Statie. De award is bedoeld voor een vrouw die iets bijzonders heeft gedaan voor de Weerter gemeenschap. Dit jaar stond energie en milieu centraal als thema.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button