Weert

Ergernis raad Weert over beleid evenementen

“Het horrorscenario van Weert als slaapstad komt steeds dichterbij”, zegt VVD-raadslid Van Grimbergen over de problemen van de stad met evenementen. Daar is vanuit de gemeenteraad veel kritiek op omdat de begeleiding vanuit de gemeente te wensen over zou laten.

Alles zou traag en stroperig verlopen bij het aanvragen van een vergunning voor een evenement. Meest recente aanleiding voor de kritiek tijdens de raadsvergadering van woensdag 8 mei is het afblazen van Bantopa, het dans- en muziekfestival dat dit jaar niet doorgaat. Dat zou het zoveelste evenement zijn dat in de problemen komt. CDA’er Mols vindt dat de ambtenaren uit het gemeentehuis moeten komen. “Ga koffie drinken met de mensen. Stel je behulpzaam en dienstbaar op, dan krijg je veel gedaan.”

Maar burgemeester Raymond Vlecken gaat daar maar deels in mee. Hij is bij een aantal aanvragen mee gaan kijken bij zijn ambtenaren. “Heb je het niveau van de aanvragen gezien? Ik moet het ook voor mijn ambtenaren opnemen, want vaak is de veiligheid van bezoekers van evenementen in het geding. En als een paar organisatoren het niet op orde hebben, vreet dat tijd. Ten koste van andere aanvragen. Ik schrok van de feiten. Dus we beloven beterschap, maar dit wilde ik wel zeggen.”

Bantopa gaat overigens niet alleen door vanwege trage vergunningverlening maar vooral vanwege gebrekkige verkoop van eten en drinken bij het festival.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button