Weert

Bantopa Weert kan dit jaar niet doorgaan

Muziek- en dansliefhebbers uit de wijde omgeving kwamen er voor naar Weert, maar het muziek- en dansfestival Bantopa gaat dit jaar niet door. Geldgebrek en problemen met de vergunningsaanvraag hebben ervoor gezorgd dat er dit jaar een streep doorgaat. “Maar we streven naar een doorstart volgend jaar”, zegt de organisatie.

Elk jaar kwamen er zo’n tweeduizend mensen op Bantopa Party af en dat aantal groeide. “Maar de vergunningsaanvraag bij de gemeente is verlengd en daarom lukt het ons niet meer. Meer structureel probleem is dat de omzet van drank en eten te wensen overlaat. Het is allemaal gratis toegankelijk en dan moet je het daar van hebben. Maar veel mensen nemen hun eigen spullen mee en dat gaat ten koste van de verkoop. Tot nu toe hebben we de kosten op kunnen vangen uit de opbrengst van andere dingen die we organiseren, maar dat houdt een keer op. Het moet zichzelf kunnen bedruipen”, zegt een woordvoerder van de organisatie.

Volgend jaar

Toch is het streven om Bantopa volgend jaar weer door te laten gaan. “Zeker, maar er zijn wel nog wat hobbels te nemen. Je zou het terrein af moeten zetten en entree vragen. Maar dan moet je een hoop meer regelen, zoals personeel en beveiliging. Ook dat kost weer geld. En je kunt niet zomaar als bijvoorbeeld tien jaar geleden een blik sponsoren open trekken. Maar we streven er echt naar Bantopa volgend jaar door te laten gaan.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button