Roermond

Voormalige V&D Roermond krijgt nieuwe bestemming

In samenwerking met inwoners, belangstellenden en diverse stakeholders is er een plan opgesteld om het oude V&D pand een nieuwe bestemming te geven. Het pand staat ruim zeven jaar leeg en is een doorn in het oog voor velen.

Omdat het pand op zo’n belangrijke locatie ligt in de binnenstad ligt, stuurde het college erop aan om een herontwikkeling van deze locatie op te stellen. B en W beoogt een combinatie tussen wonen en bedrijven in het voormalig V&D-pand, om zo de leefbaarheid en verduurzaming in de binnenstad te verbeteren.

Daarnaast willen ze iets doen aan de hittestress tijdens de warme zomermaanden. De temperatuur kan dan hoog oplopen in de binnenstad. Het college wil daarom meer groen in de binnenstad. Een deel van de leegstand wordt gebruikt om een nieuw stadspark aan te leggen tussen het Munsterplein en het Kloosterwandplein.  

Om dit plan te financieren en te realiseren wordt volop ingezet op subsidies van het rijk en de provincie. Daarnaast legt het college een voorstel voor aan de gemeenteraad om via een bestemmingsreserve 10 miljoen euro vrij te maken voor het Centrumkwartier.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button