Roermond

Video: Ortolaan geeft modeshow in de Weerstand, waar ze straks naar school kunnen

Leerlingen van de Ortolaan in Roermond gaven afgelopen donderdag een kleurrijke vintage modeshow in de ontvangsthal van de Weerstand aan de Bredeweg. Voor de leerlingen was dit een ludieke manier om vanuit de praktijk te leren en ervaren en alvast kennis te maken met de plek waar enkele klaslokalen voor hen worden gebouwd.

De Ortolaan, een school gericht op speciaal onderwijs voor leerlingen tussen de 12 en 21 jaar, wil leerlingen zo vroeg mogelijk praktijkervaring op laten doen. Met een modeshow bijvoorbeeld. “Leerlingen vinden het ontzettend leuk om praktisch bezig te zijn”, vertelt docente Roos Hoornik.

Om deze modeshow te realiseren werkte de school samen met Het Goed en de Groene Transformator. Het Goed leverde tweedehands meubeltjes die de leerlingen vervolgens van een modern jasje konden voorzien. De Groene Transformator gaf twee workshops over duurzaamheid.

Klaslokaal
Nieuw is dat de Ortolaan in het najaar een aantal ruimten in de Weerstand gaat betrekken die worden ingericht en gebruikt als klaslokaal. Vanuit het vak Dienstverlening en Producten, kunnen leerlingen ook hier praktijkervaring opdoen. Er komen een vergaderruimte en een aantal werkplekken, er worden films en posters gemaakt en kleding bedrukt. Vooralsnog krijgen de leerlingen alleen op de woensdag praktijkles in de Weerstand.

Hoornik: “Er staan nog meer activiteiten op de planning. Zo willen we in de nabije toekomst een boeken- en rommelmarkt organiseren en maken we in het voorjaar van 2025 weer een film die uiteraard ook weer aan het publiek wordt getoond.” Ook gaan een aantal leerlingen stage lopen bij de afdeling Radio van de lokale omroep ML5.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button