Roermond

Uniek muziekproject in Roermond

Een bijzonder muziekproject waarbij je vanaf nul samen muziek gaat maken, komt naar Roermond. In tien weken tijd leren deelnemers een instrument bespelen en ervaren ze hoe het is om samen muziek te maken.

“Er zijn geen voorwaarden. Je hoeft geen noten te kunnen lezen of al een muziekinstrument te kunnen spelen,” zegt een woordvoerder van de ECI. “Zo belde er een man van 79, die dacht dat zijn leeftijd een reden zou zijn om hem af te wijzen. Maar dit is dus niet zo. We hebben nu al aanmeldingen van verschillende leeftijdscategorieën.”

De deelnemers staan er niet alleen voor. Fanfare St. Laurentius uit Leeuwen en de Koninklijke Harmonie uit Roermond leveren verschillende hulpmuzikanten. Daarnaast krijgen de deelnemers twee keer privéles van een muziekdocent van de ECI.

“Op andere plekken zag je vaak dat het orkest na de tien weken op eigen houtje doorging. Dat is ook het idee van ECI: om het orkest nog een jaar lang te laten doorbestaan. Daarna zullen de deelnemers waarschijnlijk het niveau hebben om zich aan te sluiten bij een fanfare of harmonie.”

Het initiatief is oorspronkelijk ontstaan in Friesland door dirigent en musicus Guus Pieksma, die ook aanwezig zal zijn op de eerste avond op 19 september.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button