Roermond

Tekort personeel merkendorp blijft groot

Het Designer Outletcenter in Roermond blijft worstelen met personeelsgebrek. De situatie is wat beter geworden na intensief aan werving te hebben gedaan, ‘maar we zoeken nog steeds veel mensen’.

Na en tijdens de coronapandemie vonden veel werknemers van het merkendorp ander werk. Het personeelstekort schoot naar 900 mensen van de toen 3500. “Maar het is bij ons nu niet anders dan in de rest van Nederland. We proberen nog steeds mensen voor in de winkels te vinden. Daar zit het grote tekort. Ik heb nu even niet paraat hoeveel, maar denk maar aan minimaal honderd vacatures”, zegt een woordvoerder van het merkendorp.

Hij zegt dat er geen noodsituatie is. “Nee, de bedrijfsvoering komt niet in gevaar. We proberen door intensief samen te werken met uitzendbureaus mensen te werven. Maar het is en blijft een lastig verhaal. Waar we in ieder geval geen tekorten in accepteren is de veiligheid. Daar willen we echt marges in aanhouden en dat lukt ook.”

Voor de langere termijn is de woordvoerder niet optimistisch. “Als het niet verbetert wordt het een moeizame situatie. Winkels en restaurants staan echt te springen om personeel.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button