Roermond

Saunaclub Yin Yang in Roermond wil na alle tegenslagen dit jaar weer open

“Ik ben ondernemer. Die willen vooruit en zeker niet alleen maar terugkijken”, zegt Chris Schoemakers van saunaclub Yin Yang uit Roermond optimistisch. Hij wil zijn zaak ‘voor het eind van het jaar’ weer openen na een brand en sluiting wegens vermeende drugshandel.

De kwestie rondom de club aan de Roermondse Heinsbergerweg gaat terug tot 2016 toen burgemeester Donders de club wilde sluiten. Bij een doorzoeking was een kleine hoeveel hard- en softdrugs aangetroffen. Aangezien het beleid is in Roermond om dan keihard op te treden, moest de zaak dicht. Chris Schoemakers vocht dat aan maar ving aanvankelijk bot bij de Raad van State en in 2019 gingen de deuren daadwerkelijk dicht. Maar de Raad van State oordeelde opnieuw en dit keer ten faveure van Yin Yang. Tussen sluitingsvoornemen en de daadwerkelijke sluiting had zoveel tijd gezeten dat het niet aannemelijk was dat er nog drugshandel plaatsvond.

Vorig jaar verwoestte een vermoedelijk aangestoken brand een deel van de club, maar ook dat is weer hersteld. “En afhankelijk van de bouwwerkzaamheden gaan we dit jaar ergens weer open”, zegt Schoemakers. “Nee, ik maak naar niemand een lange neus. Maar natuurlijk vind ik wel wat van het hele proces van de laatste jaren. Er moest iets gevonden worden. Kijk je naar festivals, dan mag wel alles. Maar goed, de toekomst telt nu.”

Schoemakers zegt het wel anders te willen gaan aanpakken. “We hebben een veiligheidsplan. Niemand zal ons kunnen verwijten dat we er niet alles aan gedaan hebben. Maar ik maak me niet de illusie dat je alles kunt tegenhouden.”

Of de gemeente toestemming verleend om de club te heropenen is nog niet duidelijk. “Maar we hebben een aanvraag ingediend en een fijn en positief gesprek gehad”, aldus Schoemakers.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button