Roermond

Roermond wordt de stad van de wetenschap

In 2025 zal het Nationale Wetenschapsfestival Expeditie NEXT neerstrijken in Roermond. Dit jaar wordt het evenement, georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), gehouden in Zutphen en volgend jaar zal Roermond dus de gaststad zijn.

Het doel van het festival is om wetenschap toegankelijk te maken voor een breed publiek, met speciale aandacht voor kinderen. Samenwerking met wetenschappers, universiteiten, culturele organisaties en andere partners staat centraal. Op deze manier kunnen bezoekers van het festival deelnemen aan activiteiten en zelf ervaren hoe het is om onderzoek te doen en nieuwe uitvindingen uit te proberen.

Wethouder Felix van Ballegooij verklaarde: “We zijn zeer verheugd dat het gelukt is om hét Nationale Wetenschapsfestival ‘Expeditie NEXT’ in 2025 naar Roermond te halen. Tijdens dit festival zal Roermond omgetoverd worden tot stad van de wetenschap. Kinderen krijgen de kans om kennis te maken met de wereld van de wetenschap. Dat is leerzaam, maar vooral ook ontzettend leuk! We kijken ernaar uit en hopen samen met de organisatie en alle betrokkenen er een groot succes van te maken.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button