Roermond

Roermond wil inloophuis voor daklozen, arbeidsmigranten en verwarde personen

Roermond zoekt naar een geschikte locatie in het centrum die moet dienen als inloophuis voor daklozen en verwarde personen. Volgens wethouder Smitsmans is men op het stadhuis al concreet bezig met de plannen voor een dagvoorziening voor een brede doelgroep.

Dit vertelde de wethouder in de raadsvergadering waar de plannen voor 2025 besproken werden. Diverse raadsfracties waaronder de LVR hadden hun zorgen geuit over overlast in het centrum, met name rondom het stationsplein.

“Het klopt dat in toenemende mate daar sprake is van mensen die overlast geven, dat zijn overigens niet alleen mensen met verward gedrag, maar ook zakkenrollers en bedelaars”, zo stelde de wethouder. Ook wees ze erop dat in die groep arbeidsmigranten zitten die op dat moment geen baan hebben en daardoor zonder een dak boven hun hoofd rondzwerven. “Heel concreet zijn we op dit moment aan het zoeken naar een locatie voor een inloophuis waar mensen overdag terecht kunnen en op z’n minst een kop koffie kunnen krijgen”, zo gaf Smitsmans aan.

In het idee van de SP om hier buurtcentra bij te betrekken kon de wethouder zich niet vinden. Volgens Smitsmans moet de locatie echt op loopafstand van het centrum zijn.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button