Roermond

Roermond lanceert eigen cultuuragenda

De gemeente Roermond heeft een online agenda gelanceerd voor culturele evenementen in de gemeente. In de stad worden elk weekend wel culturele evenementen georganiseerd door onder andere muzikanten, verenigingen en creatieve ondernemers. Tot nu toe ontbrak een centrale online plek waar inwoners en bezoekers deze evenementen gemakkelijk konden vinden.

Dankzij de samenwerking tussen de gemeente Roermond, Stichting Citymanagement Roermond en lokale cultuurmakers, is er nu een overzichtelijke Cultuuragenda beschikbaar. De agenda is te vinden op de website van WeAreRoermond. Dat platform trekt volgens de gemeente jaarlijks al honderdduizenden bezoekers die meer willen weten over winkelen, eten en evenementen in de stad.

Wethouder Vincent Zwijnenberg is enthousiast: “Met de lancering van de Cultuuragenda bieden we zowel inwoners als bezoekers van Roermond een overzichtelijke en centrale plek om onze diverse en levendige culturele instellingen en evenementen te ontdekken. Deze samenwerking onderstreept het belang dat wij hechten aan cultuur en gemeenschap.”

Ine Creemers, directeur van Stichting Citymanagement Roermond, voegt toe: “‘Ik ben blij dat we de kracht van ons bestaand platform We Are Roermond nu ook kunnen inzetten voor de culturele sector. Dit maakt ons platform nog completer en zo kunnen we de bezoeker en inwoner voortaan nog beter informeren over nieuwigheden op cultureel vlak in onze stad.”

Organisatoren van culturele evenementen kunnen hun activiteiten eenvoudig aanmelden voor de Cultuuragenda via een online aanmeldformulier op WeAreRoermond.com.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button