Roermond

Roermond krijgt financiële steun van het Rijk bij voorkomen jeugdcriminaliteit

De gemeente Roermond gaat werk maken van de preventieve aanpak van jeugdcriminaliteit. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft hiervoor ruim 1,3 miljoen euro overgemaakt aan de gemeente.

Met het geld worden de plannen die er liggen omgezet in een aanpak “die daadwerkelijk impact genereert voor de jongeren, hun gezinnen, de wijken en de inwoners van Roermond”, zo laat de gemeente weten.

Professionals vanuit praktijk, beleid en wetenschap gaan hierbij samen ingrijpen als het mis gaat bij jongeren vanaf de basisschoolleeftijd tot en met 27 jaar. De gemeente Roermond gaat gebruik maken van interventies die landelijk al bewezen en effectief zijn.

Zinvolle dagbesteding
Waar nodig wordt zinvolle dagbesteding en intensieve begeleiding of coaching ingezet. Een kansrijk voorbeeld is volgens de gemeente Alles Kidzzz, een programma dat basisschooljongeren met probleemgedrag handvatten geeft. Maar ook IPTA, coaching naar werk en begeleiding in dagbesteding en RIO, dat jongeren die uit detentie komen begeleiding biedt zijn zinnige initiatieven, vindt de gemeente. Ook VIOS, wat staat voor Veiligheid In en Om School, hoort daarbij.
Burgemeester Yolanda Hoogtanders is blij met de subsidie van het Rijk. Kinderen en jongeren die het nodig hebben, kunnen nu vroegtijdig de juiste hulp krijgen. Zo kan worden voorkomen dat kwetsbare kinderen en jongeren afglijden naar de criminaliteit. Roermond start dit jaar al met de uitvoering.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button