Roermond

Reliek van Heilige Bernadette uit Lourdes trekt gelovigen naar de Munsterkerk

Een reliek van de Heilige Bernadette is sinds woensdag te zien in de Munsterkerk in Roermond. Het zou gaan om een stukje bot van de heilige.

Het stuk bot is zelf niet te zien, want het zit in een reliekschrijn.

Volgens Matheu Bemelmans, woordvoerder van het Bisdom Roermond, was de rondgang vier jaar geleden al gepland. Door de coronacrisis is dat toen niet doorgegaan.

Kerkelijke viering

Om stil te staan bij de komst van het reliek is er woensdagmiddag een viering met water van de Lourdesgrot en stukjes rots waarop Maria zou zijn verschenen. Verschillende gelovigen raken dit vanuit hun geloofsovertuiging aan. Daarnaast wordt er in de Munsterkerk ook nog stilgestaan bij de zieken.

Relieken zijn overblijfselen van heiligen en zijn erg belangrijk in het geloof van Christenen. De Heilige Bernadette spreekt bij gelovige mensen zeer tot de verbeelding. Het destijds 14-jarige meisje zou in 1858 in een grot in Lourdes in Zuid-Frankrijk achttien keer een verschijning van een ‘mooie dame’ hebben gezien. Volgens de kerk kan het niet anders dan dat zij Maria moet hebben gezien.

Door dit verhaal is Lourdes uitgegroeid tot een van de belangrijkste Mariabedevaartplaatsen ter wereld, die jaarlijks door miljoenen pelgrims wordt bezocht.

Het reliek uit Lourdes gaat van 1 tot en met 28 april naar veertien Nederlandse kerken en bedevaartplekken.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button