Roermond

Recorddeelname peutervierdaagse Roermond

Maar liefst 1804 peuters en kleuters doen dit jaar mee aan de peuter- en kleutervierdaagse in Roermond. Dat is het hoogste aantal sinds 2016, toen het evenement startte.

Natuurlijk wordt het voor de peuters en kleuters geen afzien en is er geen EHBO-post om blaren door te prikken. De kleintjes lopen in ieder geval een kwartier per dag in de omgeving van school en de peuteropvang.

Het gaat volgens de organisatie vooral om de lange termijn-effecten: “Voldoende beweging is niet alleen belangrijk om een gezond gewicht te houden, maar vooral ook voor de brede ontwikkeling van het kind. Het verbetert zowel de lichamelijke groei, maar is ook belangrijk voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Door de allerjongsten veel te laten bewegen, leren ze ook begrippen als hoog, laag, ver, dichtbij, ritme, evenwicht, afstand inschatten en samenwerken.”

Zoals dat bij een vierdaagse hoort, worden de deelnemertjes na vier dagen gezond ‘afzien’ beloond met een heuse medaille. Dit jaar vindt de peuter- kleutervierdaagse plaats van 10 tot en met 14 juni.


Gerelateerde Artikelen

Back to top button