Roermond

Raadsvergadering Roermond was onhoorbaar

Inwoners van de gemeente Roermond die gisteren de raadsvergadering online wilden volgen, kregen wel beeld, maar geen geluid. Ook is er geen backup gemaakt, de vergadering is dus niet terug te luisteren.

Volgens de griffie betrof het een technische fout. “We hebben dit nooit eerder meegemaakt en we weten nog steeds niet hoe het is ontstaan”, vertelde de griffier op vrijdagochtend. Het geluid in de raadszaal werd gewoon versterkt. Via internet was het echter niet hoorbaar, ook is er geen backup gemaakt van het geluid, de vergadering is hierdoor niet terug te luisteren. “Schijnbaar was er ergens een disconnectie.”

Ook de regisseur die verantwoordelijk is voor de opnamen en uitzendingen, weet niet waar het aan lag. Met man en macht wordt nu de oorzaak gezocht om tot een oplossing te komen.

Op de agenda stonden onder meer de jaarrekening van de Veiligheidsregio Limburg Noord, de financiering van de Mutsaersstichting, de begroting van Omnibuzz, de bestemming van de Roertoren, de Jachthaven in Asselt en de realisatie van 27 nieuwbouwappartementen aan de Slachthuisstraat .

De griffie maakt geen notulen, wel een besluitenlijst. De griffier heeft tijdens de vergadering voldoende genotuleerd om de besluiten op een rijtje te krijgen, de besluitenlijst is op internet terug te vinden. De vergadering was om 22.15 afgelopen. Op 17 juni is er een commissievergadering. Tegen die tijd zijn de technische problemen verholpen, belooft de griffier.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button