Roermond

Pride Roermond: ‘nog steeds nodig voor acceptatie’

Voor de tweede keer organiseert Stichting Ouch Zo, de LHBTI-vereniging in Roermond, een Pride-evenement. Dit jaar is het thema “Vrijheid Blijheid”, gekozen omdat de voorzitter, Bart Cochet, tevens ambassadeur van de vrijheid is. “Ik ben voor deze rol gevraagd vanwege mijn inzet in de afgelopen jaren om de regenbooggemeenschap in een positief daglicht te stellen.”

“Met het organiseren van de Pride bevinden we ons in de laatste fase,” zegt Cochet. Het programma is dit jaar uitgebreider dan vorig jaar. Er zullen bijvoorbeeld twee filmavonden in de ECI plaatsvinden, en voor het eerst wordt er ook een Pride-viering gehouden waar mensen van alle geloofsovertuigingen samen kunnen komen om te bidden voor gelijkheid en acceptatie. Op deze manier hoopt de organisatie ook de kloof tussen verschillende religieuze groepen te verkleinen.

Volgens Cochet is het nog steeds nodig om een Pride-evenement te organiseren. “Hoewel LHBTI-personen over het algemeen wel worden erkend, bijvoorbeeld door gelijke rechten, is er vaak nog steeds geen sociale acceptatie. Voor veel mensen is het nog steeds confronterend om twee mannen hand in hand over straat te zien lopen. Het lijkt soms alsof we dagelijks uit de kast moeten komen.”

Cochet maakt zich ook zorgen over de opkomst van rechtse bewegingen in Europa, die over het algemeen meer conservatieve denkbeelden nastreven. Hoewel geweld in Roermond tegen de LHBTI-gemeenschap nog lijkt mee te vallen.

Het hele programma kan hier geraadpleegd worden.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button