Roermond

Pride Roermond: geen einde met rozengeur en maneschijn

De Pride in Roermond heeft zaterdag 25 mei te maken gehad met jongeren die de organisatie belaagden door naar hen te schreeuwen en eieren te gooien. Dit gebeurde op het einde van het evenement in het Ackrospark toen de organisatie aan het opruimen was.

Toch wil Bart Cochet, voorzitter van Ouch Zo, een LHBTI-vereniging in Roermond, het incident niet opblazen. “De hele week zijn alle activiteiten goed verlopen. Het is jammer dat het einde dan een schaduw werpt op de rest.”

Een van de maatregelen die genoemd zijn om dit in de toekomst te voorkomen, is de inzet van extra beveiliging. “Dat is een van de mogelijke opties, maar dat moet nog bekeken worden door de gemeente.” Cochet is echter van mening dat extra beveiliging dit soort incidenten niet kan voorkomen. “Die staan er de hele dag, en ook dit kan weerstand oproepen, terwijl de meeste dingen gewoon goed zijn gegaan.”

Er is wel een melding gemaakt bij de politie. Cochet benadrukt ook dat het belangrijk is dat iedereen melding maakt van een situatie zoals deze. “Door altijd te melden, wordt het totale beeld duidelijk van het aantal incidenten. Want nu hebben we eigenlijk maar het topje van de ijsberg.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button