Roermond

Opera El Rey 2.0 gaat morgen in première: ‘Van Rey zelf is enthousiast’

De operavoorstelling over Jos van Rey, een corrupte politicus uit Roermond, bleek in 2015 een groot succes. Nu is er een vervolg dat verdergaat waar het vorige verhaal stopte. Donderdag is de première met de originele cast van het eerste stuk in het theater van Roermond.

Fenna Ograjensek, een van de acteurs, vertelt dat de samenwerking met Sef Thissen en Suzan Seegers een beetje aanvoelt als een oude vriendengroep. “Iedere keer als we elkaar zien, komt ook weer het eerste stuk van Jos van Rey ter sprake. Zo ontstond het idee om een tweede deel te maken. Inmiddels was er ook weer veel nieuws over Van Rey”, zegt Ograjensek. Zo is hij veroordeeld en inmiddels weer actief in de politiek.

“Bij het eerste stuk ging het helemaal los op sociale media. Voor- en tegenstanders stonden recht tegenover elkaar.” Maar volgens Ograjensek is het stuk vooral bedoeld om een spiegel voor te houden en gaat het over iedereen, niet specifiek over Jos van Rey.

‘Van Rey komt naar première’

“Van Rey zelf is enthousiast”, vertelt de actrice. Hij zou ook naar de première komen. In de voorbereiding zijn ze bij hem op de koffie gegaan. Ograjensek vertelt dat hij een hele hartelijke man is. Op de vraag of zo’n corrupte politicus wel extra aandacht moet krijgen, benoemt ze dat je los van de politiek staat als kunstenaar en dat ze daardoor meer nieuwsgierig waren naar de vraag “wat hem drijft en hoe hij er nu zelf tegenaan kijkt”.

Op dit moment zijn ze nog druk bezig met repeteren, maar zenuwen zijn er niet. “Het is zo’n leuk stuk om te spelen en met straks de energie van de zaal, dan komt het helemaal goed.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button