Roermond

Nieuwe coffeeshop Roermond aan de Randweg

Roermond heeft een exploitatievergunning afgegeven voor een coffeeshop aan de Randweg. De bestaande coffeeshops aan de Zwartbroekstraat en de Venloseweg verdwijnen. De vergunningen daarvoor vervallen begin oktober.

De toekomstige exploitant was de enige die aan alle eisen voldeed. Denk daarbij aan de effecten voor verkeer en het woon- werk en leefklimaat. Ook mag het niet dicht bij scholen. Er waren zeven vergunningen aangevraagd. De bewoners en omwonenden van de Randweg zijn vrijdag op de hoogte gesteld. Roermond worstelt al jaren met coffeeshops. Op de huidige locaties wordt veel overlast ervaren. Maar mede door rechtszaken werd de besluitvorming over een nieuwe locatie en het sluiten van de huidige enorm vertraagd.

Burgemeester Hoogtanders van Roermond zegt dat het softdrugsbeleid haar aandacht blijft houden. “De problematiek rondom het gedogen, de grensligging van Roermond, de wens om onze jongeren te beschermen; het  zijn zaken die coffeeshopbeleid complex beleid maken, waarbij we de vinger goed aan de pols moeten houden. Daarom zal ik hierover dit jaar in overleg gaan met de gemeenteraad en anderen binnen Roermond. Voor de korte termijn ligt de focus eerst op een soepele overgang naar de nieuwe situatie.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button