Roermond

Massale inval politie bij drugspand in Herten

Bij een massale politie-inval in een huis aan de Bergstraat in Herten zijn meerdere arrestaties verricht. Vanmorgen vroeg arriveerde de politie met groot materieel bij het huis en ging na een omsingeling met geweld naar binnen. Het gaat volgens de politie om een actie “in de sfeer van verdovende middelen”. Buurtbewoners reageren “opgelucht” op de actie.

“De hele straat stond vol met agenten en politievoertuigen”, zegt een buurtbewoonster die het allemaal zag gebeuren. “Ze hadden honden en van die stormrammen bij zich. Het was duidelijk dat het om een grote actie ging waarbij snelheid en verrassing als tactiek werden ingezet.”

Een andere buurtbewoonster bevestigt dat er arrestaties zijn verricht. “Meerdere mensen zijn kort na de inval geboeid afgevoerd. Mannen en vrouwen. Ook zag ik dat er een auto werd opgeladen en afgevoerd.”

Wat er zich in de riante vrijstaande woning heeft afgespeeld in het kader van drugshandel en/of -productie, is vooralsnog een raadsel. De bewoners hadden weinig contact met de omgeving. “Maar ik ben blij dat de politie in actie is gekomen. Mensen wonen hier vrijstaand, dus snel last van elkaar heb je niet. Maar rondom dat huis was het al langer onrustig. Auto’s reden af en aan, louche figuren gingen dan naar binnen en kwamen even later met een koffertje naar buiten. Ik weet dat veel mensen hier in de buurt er al langer een ongemakkelijk gevoel bij hadden. En blijkbaar niet onterecht.”

De politie wil nog geen verdere details kwijt over de actie. Dinsdag komt de politie mogelijk met meer informatie.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button