Roermond

Maar net voldoende toezicht buitenbad Roerdomp

Bij zwembad De Roerdomp in Roermond zijn er maar net voldoende badmeesters en juffen gevonden voor het toezicht bij het buitenbad dit seizoen. Dat laat de gemeente Roermond weten na vragen van VML Nieuws. Ondertussen is het zwembad bezig met een nieuw toekomstplan.

In de vaste formatie van het binnenbad is op dit moment geen tekort aan zwemonderwijzers, maar het was nog wel even spannend: “Qua toezichthouders voor het buitenbad is met veel moeite uiteindelijk een voldoende bezetting gerealiseerd voor het zomerseizoen 2024”, zo laat een woordvoerder weten. De gemeente wijst erop dat er ook landelijk een groot tekort is aan bevoegde toezichthouders.

Inspelen op behoeften

Voor een verantwoorde toekomstige bedrijfsvoering van het zwembad wordt volgens de gemeente nu bekeken hoe aan de hand van maatschappelijke ontwikkelingen optimaal kan worden ingespeeld op zowel een vaste als flexibele programmering in het binnen- en buitenbad. Hoeveel mensen dan nodig zijn, wordt daarop afgestemd. Dat moet uiteraard ter besluitvorming worden voorgelegd aan het gemeentebestuur.

Zaken die meespelen in het nieuwe toekomstplan zijn veiligheid, plezier in bewegen, inspelen op behoeften en wensen van inwoners en verenigingen en de beschikbare gemeentelijke middelen.

Het buitenbad van de Roerdomp is vanwege het slechte weer overigens nog steeds dicht.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button