Roermond

Luuk Zeelen wint TopTalent 2024 van Gilde Opleidingen

In de categorie Excellent Vakmanschap van de uitverkiezing TopTalent 2024 is Luuk Zeelen (17) uit Wessem als winnaar uit de bus gekomen. Hij volgt de opleiding assistent manager international trade en onderscheidde zich met een overtuigende pitch waarin hij zijn grote levensdoel duidelijk uiteenzette.

Gilde Opleidingen houdt de uitverkiezing om de talenten uit het MBO meer in de schijnwerpers te zetten.

“Congo, Madagaskar, Cambodja. Dit zijn enkele van de vele ontwikkelingslanden met een instabiele economie, waar bijna geen mogelijkheden zijn om te leren, leven of werken. Dit ga ik veranderen”, vertelde Luuk met grote overtuiging. “Door mijn passie en gedrevenheid voor internationale handel wil ik ontwikkelingslanden positief beïnvloeden en de mensen daar een kans geven om echt te leven. Want, verdient niet iedereen een gelijke kans?”

Voordat hij zijn levensdoel kan realiseren, wil Luuk eerst nog een HBO-studie volgen en die tijd benutten om een stevig netwerk op te bouwen. Zo’n netwerk is essentieel voor zijn plan om de situatie in deze landen te verbeteren. Hij wil zijn netwerk onderbrengen in een stichting en de problemen in ontwikkelingslanden bij de wortel aanpakken. “Maar dit is nog op de lange termijn. Eerst moet ik me meer verdiepen in de politiek van die landen, omdat er veel corruptie voorkomt.”

Zijn stagebegeleider van meubelgroothandel La vie Maison en zijn docent Roos nomineerden hem voor de prijs. “Luuk is erg gedreven en toont elke dag volle inzet. Deze titel had zo moeten zijn.” Luuk ontvangt ook een cheque ter waarde van €3000,- om zijn talent verder te ontwikkelen. “Dit blijft voorlopig nog even op mijn bankrekening staan, want ik wil het gebruiken om mijn netwerk op te bouwen.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button