Roermond

Keramiekmarkt groeit als kool

De tweejaarlijkse keramiekmarkt in Swalmen heeft bijna het dubbele aantal bezoekers getrokken als waar vanuit was gegaan. De organisatie rekende op vijfduizend mensen, het werden er maar liefst negenduizend. “Daarmee was het knetterdruk, maar het was prima te behappen”, zegt de organisatie.

Het was ook nog eens een extra spannende editie dit jaar. Twee jaar geleden overleed een van de initiatiefnemers, Joop Crompvoets, kort voor de markt van dat jaar. Een nieuw bestuur, met daarin zijn zonen, moest nu de hele voorbereiding doen. “Dat was spannend”, zegt Jenny van der Borgh van de organisatie. “Maar mede dankzij onze 150 vrijwilligers is het een hele goede editie geworden. Iedereen weet hoe moeilijk het tegenwoordig is om vrijwilligers te vinden, dus we voelen ons gezegend met die groep en met de bezoekers. Het was best onbestendig weer, maar dat heeft mensen niet tegen gehouden om onze markt te bezoeken.”

De keramiekmarkt in Swalmen is een begrip in het wereldje en bestaat al dertig jaar. Afgelopen dagen was de dertigste editie. Keramisten uit twaalf landen kwamen met hun werk naar Swalmen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button