Roermond

Jo Gerrishal wordt topsportlocatie voor verenigingen

De gemeente heeft besloten om de Jo Gerrishal, de gemeentelijke sportlocatie, een upgrade te geven zodat deze geschikt is voor topsport.

Roermond heeft momenteel twee verenigingen die op topsportniveau spelen: de Tigers, die volgend seizoen in de Champions League Futsal zullen zaalvoetballen, en de Fermonia Boys, die volgend seizoen in de eredivisie zullen zaalvoetballen, het hoogste niveau in Nederland.

De nationale sportbonden stellen bij een hoger speelniveau meer eisen aan de accommodatie. Samen met de clubs is gekeken welke aanpassingen nodig zijn om ze in Roermond te kunnen houden. Zo moet de hoofdzaal worden aangepast met onder andere betere technische voorzieningen.

Maar ook amateursportverenigingen kunnen terecht in de verbouwde sporthal, benoemde wethouder Felix van Ballegooij: “We zijn heel trots om als gemeente Roermond topsportverenigingen als de Tigers en de Fermonia Boys een vaste sportlocatie te kunnen bieden. En ook om onze amateursporters een goede sporthal te bieden waar allerlei takken van sport terecht kunnen; waar sporters en supporters van diverse culturen en buurten elkaar kunnen ontmoeten.”

De nieuwe zaal moet in het najaar klaar zijn.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button