Roermond

Jaren cel voor mensenhandel en seksuele uitbuiting in Roermond

De Rechtbank Limburg heeft vrijdag twee mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen van acht en vier jaar voor mensenhandel en seksuele uitbuiting. Een verdachte vrouw werd vrijgesproken.

Het gaat om de 34-jarige A.S. en de 51-jarige R.G. Samen hebben zij in Roermond, in 2020 en 2021 een vrouw seksueel uitgebuit. Zo’n vier maanden lang werd zij met geweld gedwongen tot prostitutie. De verdachten maakten volgens de rechtbank op niets ontziende wijze misbruik van de kwetsbare en ernstig aan harddrugs verslaafde vrouw. R.G. heeft daarnaast een tweede slachtoffer op brute wijze verkracht en gedwongen zich voor zijn gewin te prostitueren.

Broer
Ook de broer van A.S, de 29-jarige N.S., stond terecht. Terwijl zijn broer vanwege een ander strafbaar feit in de gevangenis verbleef, nam hij de seksuele uitbuiting van hem over. N.S. is veroordeeld tot 336 dagen celstraf.

De straffen zijn lager dan door de officier van justitie geëist. Dat komt omdat de rechtbank niet voor alle beschuldigingen voldoende bewijs zag. Wel moeten de verdachten R.G. en A.S. schadevergoedingen van 10.000 euro betalen aan de slachtoffers. N.S. moet een vergoeding van 1.000 euro betalen.

Kwetsbare vrouw
Daarnaast is ook een 54-jarige vrouwelijke verdachte schuldig bevonden. Zij nam onder valse voorwendselen een kwetsbare vrouw mee naar een woning in Roermond. Daar droeg zij haar over aan R.G. die ook deze vrouw gedwongen wilde laten prostitueren. Zij kon de woning echter op tijd ontvluchten. De rechtbank legde deze 54-jarige vrouw geen straf meer op omdat ook zijzelf kwetsbaar was, én ongeneeslijk ziek. Van die kwetsbaarheid is misbruik gemaakt.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button