Roermond

Herontwikkeling Centrumkwartier: veel woningen en stadspark

Het Centrumkwartier in Roermond krijgt de komende jaren een totaal ander aangezicht met onder andere veel woningen en een stadspark van 3.000 m2. Dit alles is mogelijk omdat de gemeente een intentieovereenkomst heeft gesloten met de pandeigenaren van de voormalige V&D locatie en de HEMA.

Het totale gebied Centrumkwartier omvat behalve deze twee locaties ook de Graaf Gerardstraat. Daar moet de komende jaren een mix van woningen komen, zowel in het goedkope als duurdere segment. Er is tot aan 12.500 m2 ruimte voor woningen. Daarnaast is er ook plek voor zowel commerciële ruimtes als ook maatschappelijke functies. De gemeente denkt hierbij als voorbeeld aan de bibliotheek. Tot slot zou er ook een stadspark moeten komen van minstens 3.000 m2 tussen het Munsterplein en de Kloosterwandplein.

Voor het plan heeft de gemeente Roermond ook subsidie bij het rijk aangevraagd. In het najaar van 2024 wordt bekend of de subsidie wordt toegekend. Voorwaarde is onder andere wel dat het hele plan binnen zeven jaar ook gerealiseerd wordt.

Wat er binnen dit nieuwe plan dan met de huidige HEMA winkel gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button