Roermond

Grote brand door explosie gasfles op dak Kazerneplein bij Outlet Roermond

De brandweer is donderdagmiddag uitgerukt met meerdere voertuigen voor een brand aan het Kazerneplein in Roermond. Drie mensen zijn lichtgewond geraakt, waarvan 2 door rondvliegende brokstukken.

Volgens een getuige ter plaatse is de brand ontstaan op het dak waar dakdekkers aan het werk waren. Om die reden stonden er gasflessen, waarvan er sowieso één is ontploft. “De knal was enorm hard en de brokstukken vlogen in het rond. Zelfs honderden meters verder zijn nog metaalstukken van de gasfles terechtgekomen.”

De brand brak rond tien over half één in de middag uit en werd binnen 7 minuten opgeschaald naar ‘grote brand’. Met onder meer 3 tankautospuiten en 1 hoogwerker is de brandweer aanwezig. Korpsen uit onder meer Heythuysen en Hunsel werden opgeroepen om assistentie te verlenen. Later in de middag werden de wegen rondom het gebouw vrijgegeven en konden bewoners van het flatgebouw terug naar huis.

De drie lichtgewonden vielen door de ontploffing. “Een van onze collega’s viel door de drukgolf naar achteren. Maar dat komt goed. Twee bezoekers van de stad werden geraakt door brokstukken, maar de gevolgen waren niet ernstig. Ze zijn gezien door ambulancepersoneel en konden gewoon verder”, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Later in de middag zijn de wegen rondom het gebouw vrijgegeven en konden bewoners van het flatgebouw weer naar huis.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button