Roermond

Gevangenis opent deuren voor nieuw personeel

De gevangenis in Roermond houdt een speciale wervingsavond om mensen te verleiden er te komen werken. ”Je moet creatief zijn om nieuw personeel te vinden. Vroeger solliciteerde je op een baan en ervoer je op de eerste werkdag hoe je werkomgeving eruit zag. We draaien het nu om. Eerst kennismaken, je kansen verkennen en dan solliciteren. Dat kan de avond zelf nog”, zegt directeur Arend de Korte.

Net zoals veel andere sectoren heeft ook het gevangeniswezen een groot tekort aan personeel. “En we anticiperen ook op de vergrijzing. Naar verwachting zal de uitstroom verder toenemen”, zegt een woordvoerster van justitie. “Vandaar dat we nu op deze actieve manier gaan werven. Omdat er een muur omheen staat, hebben veel mensen niet echt een beeld van het werk hier, of het is gebaseerd op wat ze op tv zien.”

En dat klopt maar deels, zegt ook directeur Arend de Korte. “Het werk is zoveel meer dan celdeuren sluiten. De gevangenis is een omgeving waar een straf wordt uitgezeten en vrijheid dus even ophoudt, maar we werken ook aan een tweede kans. De uiteenlopende problematiek is boeiend, zoals bijvoorbeeld verslaving, psychische instabiliteit en licht verstandelijke beperking. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Ook speelt de diversiteit in culturele achtergronden een rol. Er zit zoveel meer achter de gevangenismuren.”

Wie belangstelling heeft voor een baan in de gevangenis kan zich hier aanmelden:

https://www.werkenbijdji.nl/evenement/2023/wervingsavond-pi-zuid-oost-28-en-30-mei-2024

Gerelateerde Artikelen

Back to top button