Roermond

Gemengde reacties op herontwikkelingsplan voor centrum Swalmen

Tijdens een drukbezochte informatieavond op woensdagavond zijn de nieuwe plannen voor het centrum van Swalmen besproken met inwoners en belanghebbenden. Eerder in januari vond al een bijeenkomst plaats waar belanghebbenden suggesties konden doen, waar nu op werd teruggeblikt.

De voorgestelde plannen zijn ambitieus. Ontwikkelaar Ziegler-Branderhorst uit Rotterdam wil onder andere leegstand aanpakken en zo het dorpscentrum levendiger maken. Bijvoorbeeld door van bedrijfspanden woningen te maken. Daarnaast wil dit bedrijf meer groen introduceren om hittestress te verminderen, pleinen beter met elkaar verbinden en evenemententerreinen zo ontwerpen dat ze het hele jaar door een functie hebben, zoals extra parkeerplaatsen.

De reacties van belanghebbenden zijn gemengd. Sommigen zijn enthousiast en omarmen de plannen volledig, terwijl anderen zich zorgen maken over de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Ook zijn er ondernemers die vrezen voor de bereikbaarheid van hun zaak als de verkeerssituatie wordt aangepast.

Wethouder Dirk Franssen is positief over het feit dat er nu een concreet plan ligt voor het centrum van Swalmen. “Er is jarenlang geen visie geweest voor het centrum van Swalmen, en nu is er een duidelijke richting voor de komende tien jaar.” Franssen begrijpt de zorgen van de inwoners, omdat deze plannen direct van invloed zijn op hun woonomgeving.

De plannen zijn nog niet definitief. Op 6 juni stemt de gemeenteraad over deze voorstellen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button