Roermond

Gemeente Roermond wil sportcentrum Swalmen kopen

De gemeente Roermond wil het private deel van het sportcentrum in Swalmen overnemen van de huidige eigenaar, Europa Ventures Beheer. Het publieke deel, de sporthal en kleedkamers, is al eigendom van de gemeente.

De huidige eigenaar van het private deel heeft de gemeente laten weten dat ze de exploitatie van onder andere de tennis- en squashbanen niet willen voortzetten. Volgens de overeenkomst met Europa Ventures Beheer heeft de gemeente het eerste recht van koop. Het lijkt erop dat die van dit recht gebruik wil maken om het drukbezochte sportcentrum te behouden. Wekelijks maken duizend sporters er gebruik van.

“Parallel daaraan gaan we de komende tijd samen met de inwoners van Swalmen plannen maken voor een nieuwe, kwalitatief hoogwaardige en toekomstbestendige sportaccommodatie, passend bij de behoeften van de inwoners en verenigingen van Swalmen,” zegt wethouder Felix van Ballegooij. Zodra dat gerealiseerd is, krijgt het huidige sportcentrum een nieuwe bestemming.

De hele aankoop kost de gemeente 1.560.000 euro en dan nog eens drie ton voor een opknapbeurt. Daar moet de gemeenteraad nog wel mee akkoord gaan. De wijze waarop de exploitatie van het sportcentrum gaat plaatsvinden, wordt momenteel nog onderzocht.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button