Roermond

Flinke uitbreiding UPS Healthcare Roermond

Het Europees distributiecentrum van UPS Healthcare aan de Keulsebaan in Roermond is in bedrijf. Het is met ruim twee hectare toegenomen. Onder meer de koelcapaciteit is uitgebreid.

Met de afronding van de uitbreiding voegde de logistieke dienstverlener nog eens 21.860 vierkante meter toe aan de bestaande faciliteit liet UPS in een persbericht weten. Vorig jaar breidde het bedrijf het magazijn ook al flink uit. Aan de Keulsebaan staan nu meer dan tweehonderd vriezers die producten tot -80 °C kunnen bewaren. Daarnaast kunnen ze ongeveer 3.200 pallets koelen tot een temperatuur tussen de twee en acht graden.

UPS Healthcare profiteert van de centrale ligging. Binnen een straal van duizend kilometer rond de bisschopsstad ligt 80 procent van de Europese gezondheidszorgmarkt. De combinatie van een centrale strategische ligging en een gespecialiseerde vloot zorgt ervoor dat levering binnen 24 uur mogelijk is in het merendeel van Europa.

UPS profiteert van de wereldwijde markt voor biologische geneesmiddelen. De faciliteit in Roermond bevindt zich dicht bij de Europese luchthub van UPS op de luchthaven Keulen-Bonn en heeft directe toegang tot grote havens zoals Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button