Roermond

Eeuwige roem voor landskampioen de Tigers in Roermond

“Jullie zetten dadelijk je naam in het Gulden Boek van de stad. Daar sta je dan in, samen met alle anderen in de rijkste momenten in de geschiedenis van de stad”, zegt een trotse burgemeester Hoogtanders tegen zaalvoetbalteam Tigers. Het kampioensteam was dinsdag eregast op het stadhuis en werd ook nog eens vanaf het bordes toegejuicht.

Na het enorme feest na de 4-2 zege die de nationale titel opleverde, was het bezoek aan het stadhuis voor de selectie een heerlijk toetje. Met alle egards werden de spelers ontvangen en volop geprezen. “Jullie zijn een band of brothers, een voorbeeld voor velen”, aldus sportwethouder Van Ballegooij.

Coach Hicham was in zijn speech trots op zijn team. “Niemand weet wat we hebben moeten verduren. De spelers zullen ons soms gehaat hebben, op een positieve manier. We zaten ze continue op de huid. Maar het is onwerkelijk hier nu te staan.”

Aanvoerder Firt is natuurlijk reuzetrots op de prestatie. “Wie had dat gedacht toen we jaren geleden begonnen. Zeven jaar ben je de hele week met elkaar bezig, en dat op en af. Dat was echt een mentale kwestie. Je wilt voetballen, maar we hadden echt trainingen waar je geen bal zag. Dat kweekt mentaliteit. Ik ben het met de burgemeester eens dat we een voorbeeldfunctie hebben voor de jeugd. Als je wilt is in Nederland het hoogst haalbare ook echt haalbaar.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Spelers vereeuwigen zichzelf in het Gulden Boek van de stad Roermond.

Na afloop van alle plechtigheden werden de spelers op de Markt voor het stadhuis nog eens uitgebreid toegejuicht door hun aanhang, ondanks dat de weergoden bepaald niet meewerkten. Maar dat mocht de pret niet drukken. “Op naar de Champions League”, werd er geroepen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button