Roermond

Duizend jongeren verwacht op jongerenfestival Roermond

Vanuit heel Limburg komen vrijdag jongeren naar de Weerstand in Roermond voor het festival Lont. Een festival dat niet alleen jongeren bij elkaar wil brengen, maar ook jongeren en beleidsmakers.

De Weerstand in Roermond ontvangt op vrijdag 5 april jongeren van 12 tot 27 uit heel Limburg. Er zijn optredens van onder meer Brohlin, Endeavour, Silver Stallion, Appie Aurag en enkele dj’s. Er is film en theater en er zijn tal van workshops. “Het is voor iedereen uit stad en dorp, voor nerds en hen die van gamen, make-up of straatcultuur houden”, vertelt Fons Janssen, één van de organisatoren. “We willen alle kansen in Limburg laten zien.”

De organisatie is in handen van alle grote organisaties rond jongeren in Limburg, in samenwerking met onderzoekers van de Hogeschool Zuyd en de Universiteit Maastricht. Zij deden onderzoek naar manieren om jongeren te betrekken bij het beleid. Tijdens het festival worden de eerste onderzoeksresultaten bekendgemaakt en besproken met jongeren.

Probleem is volgens Janssen dat jongeren weinig betrokken zijn bij het beleid en dat ook beleidsmakers deze groep moeilijk kunnen bereiken. Daarom wordt de gelegenheid ook aangegrepen om een vervolgonderzoek te starten. Dilemma’s waar jongeren mee kampen worden zo veel mogelijk in kaart gebracht. Janssen: “Het festival is er om het onderzoek te verbeteren. Dus dat het niet alleen over jongeren gaat, maar ook voor en over jongeren.”

Tijdens het festival worden zo’n duizend jongeren verwacht. Scholen uit onder meer Venlo, Roermond en Weert hebben zich al aangemeld, maar jongeren kunnen ook op eigen gelegenheid komen.

Voor meer informatie en aanmelden: lontlimburg.nl.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button