RegioRoermond

Duits plofkraakproces sneller na deals met verdachten

Dertien van de zestien verdachten in het grote plofkraakproces in het Duitse Bamberg lijken een deal te gaan sluiten met justitie. Daardoor lijkt het proces waarschijnlijk veel korter te gaan duren. De Belgisch-Nederlandse plofkraakbende wordt ervan verdacht dertig automaten te hebben opgeblazen en daarbij ruim 3 miljoen te hebben buitgemaakt. De bende opereerde deels vanuit Roermond.

De dertien verdachten hebben uitgebreid en bekennend gereageerd op de beschuldigingen in de rechtszaal. Daarop lijkt er een deal in de maak met het openbaar ministerie en de rechtbank. Daar staat in wat de maximale straf kan worden, zo stelt de rechtbank in een persbericht. Het OM heeft nu veel minder tijd nodig om bewijs te overleggen en toe te lichten. Aanvankelijk waren tot 2026 zittingsdagen ingepland.

De plofkraken hebben plaatsgevonden tussen 2021 en 2023, deels vanuit een garage in Roermond. In totaal veroorzaakten de ontploffingen meer dan 5,5 miljoen euro schade. In eerdere vergelijkbare zaken werden straffen tot 7 jaar opgelegd.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button