Roermond

Cultuurweekend start groots met kathedraalmuze

“We zijn met de kathedraalmuze op weg naar nationale allure. Laten we die ambitie gewoon hebben”, zegt Gino Franken van de jaarlijkse Cultuurnacht in Roermond. Het Roermondse kunst- en cultuurweekend start ook dit jaar weer op vrijdagavond 21 juni in de Sint-Christoffelkathedraal.

Bij de kathedraalmuze zal een keur van regionale gezelschappen optreden. Denk daarbij aan het Roermondse mannenkoor, de Gospel Queens en de jachthoornblazers van st. Hubertus uit Vlodrop. Het thema dit jaar is “The creation of the world”. “We houden dit sinds vorig jaar in de kathedraal, om het toch een beetje af te scheiden van het straatgebeuren. Het cultuurweekend is ook een beetje een straatfeest en dat werkte niet zo goed met dit soort optredens. Daarop hebben we contact opgenomen met de parochie en die was meteen enthousiast om dit in de kathedraal te organiseren. We verwachten zo’n vijfhonderd toeschouwers en die krijgen optredens van hoge kwaliteit in een passende entourage”, aldus Gino Franken.

De kathedraalmuze is de openings-activiteit van het Roermondse Cultuurweekend, waar zaterdagavond en -nacht 22 juni tientallen artiesten door de hele historische binnenstad acte de presence geven.

Kaartjes voor de kathedraalmuze zijn te krijgen via de VVV Roermond.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button